S.A.M. Bodycasting set KIDS

Een tastbare, blijvende herinnering

Een herinnering is iets moois, het is een belevenis of moment opgeslagen in het geheugen. Een manier om even terug te gaan in de tijd en iets dierbaars opnieuw te beleven. Met de Bodycasting Set van SAM blijft die herinnering niet alleen in het geheugen maar wordt deze ook nog eens tastbaar gemaakt.

Die kleine onschuldige babyhandjes, de ietwat rebelse puberhand, twee handen die elkaar zojuist het jawoord gaven of handen met een leven vol ervaring. Op een prachtige wijze wordt elk detail van jouw dierbaren vastgelegd in een driedimensionaal kopie.

Hoe werkt het?

Met behulp van 3D-Gel en water maak je een mal van de hand of meerdere handen. Na ongeveer 3 minuten wachten is de 3D-Gel voldoende uitgehard en kan de mal worden gevuld met 3D-gips. Hiervoor meng je het gipspoeder met koud water en wordt voorzichtig de mal gevuld. Na nog eens 30 minuten wachten is het zover, de 3D-gips is uitgehard en de 3D-Gel kan worden verwijderd. Spannend!! Als laatste loop je met een satéprikker of een krabbertje het beeldje na en verwijder je achtergebleven 3D-Gel en kleine oneffenheden van het gips. En Voilà, een verbluffend en zeer gedetailleerd handenbeeld.

Wat kan ik afvormen?

Met 3D-Gel en 3D-Gips kun je niet alleen handen afvormen maar ook andere lichaamsdelen zoals voeten, armen of een gezicht. Veel mensen hebben ook al een hondenpoot of zelfs paardenvoet met deze set weten te kopiëren.

De set

SAM bodycasting Set wordt gebruikt om handen, voeten of andere lichaamsdelen te kopiëren met een gipsen beeld als eindresultaat. De set bevat niet alleen 3D-Gel, 3D-Gips en mengbekers maar ook een duidelijke handleiding waarmee de beste resultaten worden gewaarborgd. Deze set is zorgvuldig door ons samengesteld en bevat alleen de beste producten. Wij hebben gekozen voor makkelijk te verwerken materialen die bovendien veilig zijn in gebruik.

Wat is 3D-Gel?

3D-Gel is een hydrofiel polymeer dat gemaakt wordt uit zeewier. Het hoofdbestanddeel is alginezuur. Simpel gezegd bestaat 3D-Gel uit gedroogd zeewier dat wordt gemalen tot een poeder.

Uiteindelijk wordt er een geurstof en kleurindicator toegevoegd wat het gebruik prettiger en eenvoudiger maakt.

Doordat 3D-Gel volledig organisch en niet belastend voor het milieu is kun je dit, na gebruik, zonder schaamte in de groenbak gooien.

OPMERKINGEN VAN GEBRUIKERS

We zijn immens gelukkig dat we dit nog hebben kunnen vastleggen

 

Mijn
kinderen vonden het geweldig om te doen, we hebben echt gelachen

 

Met wat brokjes hield mijn hond zijn poot perfect stil en de resultaten zijn zó gaaf!

 


“Alles gaat zo snel, we zijn blij met deze herinnering.”

Ingrid & Peter 
Ingrid & Peter

Handleiding

Elke set wordt geleverd met een super duidelijke handleiding. Deze handleiding is geschreven in 3 talen (NL, DE, EN) en bevat lekker veel foto’s zodat je makkelijk kunt zien hoe het werkt. Hieronder vind je ook een stappenplan waar stap voor stap wordt uitgelegd hoe je te werk moet gaan. Je kunt de handleiding ook als PDF downloaden.

Succes verzekerd dus!!

STAP 1.

Bereken de juiste hoeveelheid 3D-Gel met de verhouding van [water:3D-Gel] = [4:1].

Voorbeeld: bij 2000 ml water heb je 500 gram 3D-Gel nodig.

 

STAP 2.

Vul de emmer met water en voeg daarna in één keer de 3D-Gel toe. De substantie wordt felroze.

STAP 3.

Gebruik een elektrische mixer om de 3D-Gel en het water te mixen, totdat er een egaal mengsel ontstaat.

Let op! Mix niet te lang want de 3D-Gel begint na 1 minuut
al uit te harden.

 

STAP 4.

Plaats het lichaamsdeel in het mengsel en beweeg het lichtjes zodat eventuele luchtbellen kunnen ontsnappen.

STAP 5.

Beweeg het lichaamsdeel nu niet meer totdat de 3D-Gel is uitgehard. Dit kun je zien aan de kleur van de 3D-Gel: zodra die wit is kun je het lichaamsdeel voorzichtig uit de vorm manoeuvreren (zie stap 6).

Kies geen lastige positie en zorg ervoor dat de lucht goed kan ontsnappen. Anders krijg je mogelijk leegtes in de mal (zie afbeelding).

 

STAP 6. ONTMALLEN

Als de 3D-Gel is uitgehard beweeg je het lichaamsdeel voorzichtig zodat het vacuüm wordt opgeheven.

Neem hier de tijd voor! Hoewel de gel sterk en elastisch is moet je opletten dat de mal niet inscheurt.

 

STAP 7. AFGIETEN

Als de hand(en) uit de mal zijn gehaald kan het 3D-gips worden gegoten. Neem de mengbeker en vul deze met de gewenste hoeveelheid 3D-gips poeder. Voeg nu het water toe in de verhouding [Water : 3D-Gips] = [1 : 4].

Geef het water en gips 1 minuut de tijd om in te trekken en roer pas daarna het mengsel tot een glad en klontvrij geheel. Giet nu het gips voorzichtig in de mal.

TIP Vul de mal eerst voor de helft en draai hem voorzichtig rond zodat het gietmateriaal in alle holtes komt en de lucht kan ontsnappen. Zet daarna de mal neer en giet deze verder af.
LET OP. Giet de mal binnen een half uur vol! Als je langer wacht kan de mal detail verliezen (omdat de mal organisch is).

 

STAP 8.

Als het 3D-gips is uitgehard kan de 3D-Gel worden verwijderd. De 3D-Gel mag je vervolgens in de groenbak gooien.

STAP 9.

Het eindresultaat kun je eenvoudig nabewerken.
De restjes 3D-Gel verwijder je met een satéprikker.
Bobbeltjes verwijder je met een scherp mesje.

 

FAQ

Ondanks dat deze set is samengesteld met eenvoudig te verwerken producten kan het voorkomen dat er een foutje insluipt. Om deze reden hebben we hieronder de meest voorkomende fouten beschreven:

 

3D-Gel

  • Mijn 3D-Gel mengsel bevat veel klontjes, gebruik voor het mengen van 3D-Gel altijd een mechanische menger. Een keukenmixer is goed maar een boormachine met mengstaaf is beter. Gebruik de mixer of boor ook altijd op een zo hoog mogelijke stand.
  • Mijn 3D-Gel mengsel bevat veel luchtbellen, door het mengen op hogere snelheid komen er veel luchtbellen in het alginaat mengsel. Sla daarom tegen de zijkant van de emmer of beker om luchtbellen naar boven te dwingen. Het snel links/rechts draaien van de emmer brengt ook soelaas.
  • Mijn 3D-Gel mengsel wordt te snel hard, door het gebruik van lauw of zelfs warm water wordt de verwerkingstijd drastisch beïnvloed. Gebruik koud water om de werktijd te verlengen.
  • Mijn 3D-Gelmal bevat veel water, 3D-alginaat is een organisch product met de eigenschap het opgenomen water na verloop van tijd weer af te scheiden. Om die reden wordt geadviseerd om de tijd tussen het maken van de mal en het gieten van de 3D-gips zo kort mogelijk te houden. Staat er toch water op de bodem van de mal giet dit dan even uit voordat het gips erin wordt gegoten.

3D-Gips

  • Mijn gipsmodel breekt tijdens het ontmallen, 3D-gips bakt zichzelf af binnen 30 minuten. Het 3D-gips wordt binnen die tijd warm en koelt vervolgens weer af. Bij vroegtijdig ontmallen is het gips wellicht niet sterk genoeg. Aangezien het 3D-gips pas na 24 uur op volledige sterkte is kunt je er eventueel voor kiezen de vorm pas na 24 uur uit de mal te halen.
  • Mijn vingertoppen zijn niet compleet, waarschijnlijk is tijdens het vullen van de mal lucht ingesloten. Wij adviseren daarom om tijdens het vullen van de mal de mal schuin te houden of zelfs rond te draaien zodat de lucht uit de vingers kan ontsnappen.
  • Mijn 3D-gips wordt niet hard, hoogst waarschijnlijk is er teveel water aan het mengsel toegevoegd. De mengverhouding voor het gips met het water is 4 delen 3D-gips met 1 deel water. Aan 1 kg 3D-gips voeg je dus 250 gram water toe.

Veiligheid, wat als

3D-Gel is niet schadelijk voor mens en milieu. Bij contact met de ogen kun je eventueel spoelen met water. In zeldzame gevallen kan er allergie optreden, raadpleeg een arts indien je symptomen constateert.

3D-Gips is niet schadelijk voor mens en milieu. Bij contact met de ogen het gips direct uitspoelen met overvloedig water. Bij orale inname de mond spoelen met water en vervolgens veel water drinken. In zeldzame gevallen kan er allergie optreden, raadpleeg een arts indien symptomen aanhouden.

Wederverkoper

Lijkt het je ook leuk om de SAM Bodycasting Set te verkopen in jouw (web)winkel? Neem dan contact met ons op! SAM is altijd op zoek naar partners die net zo enthousiast zijn als wij.

Onze voorwaarden:

  • Je dient ingeschreven te zijn bij de KVK
  • Je dient een voorraad te houden
  • Jouw website en/of bedrijf dient representatief en verzorgd te zijn.

Wat kunnen wij je bieden?

Een super gaaf product dat je niet op iedere straathoek kunt kopen. We bieden een uniek artikel voor klanten over de hele wereld. Als wederverkoper van de “SAM Bodycasting Set” heb je gewoon “iets anders” in je (web)winkel.

Jij regelt de verkoop, wij regelen de rest mocht dat nodig zijn. Denk hierbij aan support of vragen. Nu komt dit weinig voor, maar mocht het nodig zijn dan staat onze support afdeling voor uw klanten klaar (NL, DE, EN).

Als wederverkoper heb je dus een prachtig product waarop wij een goede ondersteuning bieden.

Neem contact met ons op via onderstaande contactknop en vermeld als onderwerp “wederverkoop”.
Wij nemen dan binnen 1 a 2 werkdagen contact met jou op.

Een blijvende
tastbare herinnering!